Sabine

Hallo,

Ik ben Sabine Thijs, zaakvoerster van Body & Mind en kinesitherapeute.

Al vanaf het begin van mijn carrière ben ik zelfstandige kinesiste in het genkse, aanvankelijk in Waterschei, nu al sedert 7 jaar in Winterslag.

Gedurende die 13 jaar heb ik mij op verschillende domeinen toegelegd, eerst was er de endermologie, in die tijd een zeer nieuwe behandelmethode voor bindweefselproblemen, van daar uit ben ik mij gaan verdiepen in de behandeling van lymfeoedeem, hetgeen nu nog steeds een groot deel van mijn werkzaamheden betreft, maar in ruimere vorm dan toen.

Na ongeveer 3 jaar werken ben ik gestart met een opleiding als manueel therapeut, die 3 jaar durende opleiding heb ik ook voltooid en beoefend in combinatie met de klassieke fysiotherapie.

Toch ondervond ik dat er  patiënten waren die ik met mijn kennis van de klassieke fysiotherapie en de manuele therapie  geen oplossing kon bieden voor hun klachten of die na verloop van tijd met dezelfde problematiek terugkeerde. Vanuit deze, toen zeer frustrerende, vaststelling groeide het besef dat een patiënt met klachten in de eerste plaats ook een mens is die beleeft, voelt, denkt (piekert), in staat voor de zorg van anderen, een stresserende job heeft… . En dat al deze factoren een invloed uitoefenen op het lichaam van deze persoon, en dus ook op de klachten…

Voor mijzelf was dit de aanzet om een geheel nieuwe therapievorm uit  te bouwen tot hetgene ik vandaag met hart en ziel doe. In mijn therapie bestaat er geen standaardprocedure, elke therapie wordt individueel opgesteld na een uitvoerig gesprek met de patiënt. De relatie met de patiënt is daardoor vaak intensiever, de therapie heeft een bio-psycho-sociaal karakter, de inbreng van de patiënt is onmisbaar, waardoor deze zelf het resultaat van zijn therapie in de hand heeft en ik de coaching voor mijn rekening neem: SAMEN NAAR EEN BODY IN BALANCE!!!

 

Specifieke behandeling van:

Relaxatietherapie en Biopsychosocialerevalidatie:

– Hyperventilatie en stressproblematiek
– Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom
– Chronische (pijn) klachten

Lymfedrainage

Endermologie en Endermotherapie

– Littekenbehandeling na chirurgie (borstvergrotingen, abdominale heelkunde, gelaat,..)
– Esthetische behandeling (cellulitis, vetophoping,..)
– Lymfedrainage bij oedeem met fibrosis en veneuze oedeem

Huisbezoeken in Genk

– Enkel indien verantwoord door arts en binnen de mogelijkheden van toepasbaarheid

Reacties zijn gesloten.